KIZILKEÇİLİLİ DARICI'YA ATATÜRK ROZETİ”

KIZILKEÇİLİLİ DARICI

Edremit`e bağlı Kızılkeçili Köyünde Zeytinli İDA Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan etkinlikte Köyünün en yaşlısı Aliye Darıcı'ya Atatürk resmi takıldı.




Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili Köyünde Zeytinli İDA Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan etkinlikte Kızılkeçili Köyünün en yaşlısı Aliye Darıcı'ya Atatürk resmi takıldı.

Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili Köyünde Zeytinli İDA Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilk kez Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ölümünün 74. yıl dönümünde mevlit okutulması ve halka lokma dağıtımı esnasında Kızılkeçili Köyünün en yaşlısı Aliye Darıcı'ya Atatürk Resmini takıldı.

Kızılkeçili Köyündeki berber Mehmet Darıcı'nın annesi olan Kızılkeçili Köyünün en yaşlısı olan (93) Aliye Darıcı'nın kendi isteği üzerine yakasına Zeytinli İDA Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucu ve eski Başkanı Hadi Aksay tarafından takıldı.

Kızılkeçili Köyünde Atatürk'ü son gören kişi olduğunu ve bu güzel 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde yapılan etkinlikte herkesin yakasında ‘Atasının Resmini' gördüğünü ve kendisinin de bu resimden yakasına takılmasını oğlu Mehmet Darıcı'dan isteğini belirten eski Başkan Hadi Aksay, isteğini hemen yerine getirdi.

Atatürk Sevgi ve Saygısının” Anadolu insanının gönlünden kimsenin silip atamayacağını söyleyen Emekli Albay Aksay, Aliye Darıcı'nın elini öperek yakasına Atatürk resmini taktıktan sonra yaşlı kadının duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı